İngiltere Tier 4 Öğrenci vizesi nedir?

İngiltere Tier 4 öğrenci vizesi İngiltere’de 6 aydan daha uzun İngilizce dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve sertifika programları gibi programlara katılmak isteyen öğrencilerin başvuru yapabilecekleri bir vizedir. Tier 4 vizesi diğer vize tiplerine göre farklı bir vize olduğundan öğrencilerden diğer vize çeşitlerine göre bazı farklı yeterlilikler istenmektedir.

Tier 4 vizesine başvuru yapabilmeniz için her şeyden önce IELTS UKVI’den en az 4.0 skor almış olmanız gerekmektedir. İngiltere’de eğitimlerini uzatmak isteyen öğrenciler eğer Tier 4 vizesine sahiplerse İngiltere’den vize uzatma işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

İngiltere Tier 4 Öğrenci vizesi başvuru şartları nelerdir?

Öncelikle İngiltere’de bir kursa kabul edilmiş olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte gerekli IELTS skoruna sahip olmanız da sizden istenen ikinci şarttır. Eğitim için yeterli finansal desteğinizin olması ise diğer önemli bir konudur. Birde unutulmaması gereken; başvurunuzu İsviçre’den yada Avrupa Ekonomik Alanı’nda (AEA) yer alan bir ülkeden yapmamış olmanız gerekmektedir.

İngiltere Tier 4 vizesinde yerine getirmeniz gereken iki önemli konu vardır; bunlardan ilki eğitim alacağınız kurumdan CAS belgesi almanız gerekliliğidir, diğer ise yine eğitim masraflarınızı karşılayabilecek finansal desteğinizin olduğunu kanıtlamanızdır. İngiltere dil okulları, vize ve diğer tüm konularla ilgili daha detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.