İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi

İngiltere’de dil eğitimi ve akademik eğitim almak isteyenlerin başvurabilecekleri 2 tür öğrenci vizesi vardır.

Student Visitor Visa (Ziyaretçi Öğrenci Vizesi)

Bu vizede kendi içinde ikiye ayrılır. 6 ay ve daha kısa süre İngiltere’de dil eğitimi alacaklar için SVV ve 11 aya kadar başvurulabilen Extended SVV dir. Bu vize, öğrenciye İngiltere’de çalışma izni vermez.

İngiltere vizeleri, Türkiye’de İngiliz Büyükelçiliğinin resmi anlaşması olan Vize Başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vize başvuru merkezi, İngiltere vizesine başvurmak isteyen, turist, öğrenci, gibi tüm kişilerden vize evraklarını toplayıp, elçiliğe teslim etmekle yükümlüdür. Bir nevi, kurye şirketi gibi çalışan bu merkezlerin, başvuran kişinin vizesini onaylama gibi bir yetkisi yoktur.

Vize İşlemi

İngiltere’de dil eğitimi almak isteyenlerin öğrenci vize işlemleri eğitim danışmanlarımız aracılığıyla ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır. Daha kolay vize işlemi için yurtdışı eğitim danışmanınız ile veya 0544 243 243 9 numaralı telefondan müşteri hizmetleri sorumlusuyla görüşebilmeniz mümkündür.

Olası gecikmeleri önlemek için, vize işlemlerine eğitime başlamayı düşündüğünüz tarihten 6 hafta önce başvurmanızı öneririz. Sizi dil okuluna kaydeden firmamız vize işlemlerinde kullanmanız için size gerekli başvuru formları ve okul kayıt kabul belgesini verecektir.

  • Vize Belgeleri
  • En az 6 ay geçerli pasaport
    Pasaportunuz İngiltere’ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.
  • Vize Mektubu
  • Fotoğraf
    45 mm x 35 mm boyutlarında iki adet vesikalık fotoğraf

Fotoğrafınız yeni çekilmiş ve fonu açık renk ( beyaz, kırık beyaz, krem, açık gri)ve çerçevesiz olmalıdır. Yüz ve kulaklar net bir şekilde görülebilmeli, renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli, hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba izi olmamalıdır.

  • Vize Başvuru Ücreti
    2015 yılı itibariyle (6 aylık) ziyaretçi öğrenci vize başvuru ücreti 133 USD’dir.
  • Online Vize Başvuru Formu
    ACCEPT Yurtdışı Eğitim’de elektronik ortamda başvurunuz yapılır. Bu formlar, tarafımızdan okula kayıt olanlar için, yurtdışı eğitim danışmanlarımızca ücretsiz olarak internet üzerinden doldurulacaktır.
  • Diploma / Öğrenci Belgesi
    Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi; öğrenciyseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi; eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız okuldan alınacak izinli veya kaydınızı dondurmuş olduğunuzu gösterir belgeleri sunmalısınız. Bu belgelerin İngilizce çevirisi olmalıdır, noter onayı gerekmemektedir.
  • İngilizce Seviye Sertifikası
    İngiltere’de dil eğitimi almayı planlıyorsanız, daha önce Türkiye’de dil öğrenmek için çaba sarf ettiğinizi gösterir belgelere ihtiyacınız olabilir.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi
    Nüfus müdürlüğünden alınmış, ailenizdeki tüm bireyleri gösteren nüfus kayıt belgesi. Mutlaka İngilizce çevirisi yeminli tercümanlık ofislerince yapılmalıdır.
  • Mali Durum Belgeleri
    İngiltere’de eğitim almak için, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın bildirdiği minimum finansmana sahip olmanız zorunludur. Bankada sizin, anneniz veya babanızın adına en az 28 gün tutmanız gereken para miktarı, ne kadar süreyle eğitim alacağınıza, gideceğiniz okulun bulunduğu yere ve okul ücretine bağlı olarak değişmektedir.
Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım