Amerika Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Amerika’da kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

Son 6 ay içinde çekilmiş, 5×5 cm ebadında, 1 adet vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50’sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

Vize ücreti; 160 USD
Sevis ücreti; 200 USD

Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu ‘I-20 belgesi’ ve proforma fatura (İdealist tarafından getirtilecektir.)

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup. Üniversite öğrencisiyseniz ek olarak transkriptiniz.

Amerika’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
– Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
– Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi eklenecektir.)

İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge

Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge (askerlik şubesinden alınacak)

Evliyseniz, evlilik cüzdanı fotokopisi

Elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 vize formu

Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım