Uçuş eğitimleri için M1 vizesinin alınması gerekmektedir. Yurtdisi Egitim Agentamizin Uzman danışmanları tarafından vize dosyanız özenle ve en doğru şekilde hazırlanmaktadır. Konsoloslukta yapacağınız mülakat randevunuzun alınıp, görüşme esnasında nasıl cevaplar vereceğinize kadar tüm süreçler hakkında sizleri vize sürecine hazırlıyoruz.

Amerika Pilotluk Eğitimi Vizesi Nasıl Alınır?

  • Okul kaydının yapılarak, kabul belgelerinin ve I20 belgesinin temini
  • Vize için gerekli belgelerin öğrenci tarafından hazırlanması
  • Vize formunun doldurulması
  • İstanbul veya Ankara’dan konsolosluk mülakat randevu tarihinin alınması
  • Sevis işlemlerinin yapılması
  • Mülakat için öğrencinin hazırlanması
  • Vizenin onaylandıktan sonra konsolosluk tarafından öğrenciye gönderilmesi

Amerika Pilotluk Eğitimi Vizesi Gerekli Belgeler

1) En az 1 yıl geçerli pasaport.

2) Varsa eski pasaport.

3) Amerikan Konsolosluğu vize başvuru formları çıktısı (Yurtdisi Egitim Agentamiz tarafından yapılacaktır.)

4) 2 adet vize fotoğrafı (5×5 boyutunda, arka fon beyaz, ağız kapalı, kulaklar görünür)

5) Okul kabul belgesi ve M1 öğrenci vizesi için I20 belgesi (Yurtdisi Egitim Agentamiz tarafından yapılacaktır.)

6) Uçuş rezervasyonu (Yurtdisi Egitim Agentamiz tarafından yapılacaktır.)

7) Diploma fotokopisi ve transkript ( son mezun olunan kurumdan)

10) Önceden yabancı dil kursuna veya başka kurslara katılmış öğrencilerimiz için kurs katılım sertifikası fotokopisi

11) Çalışanlar veya işten ayrılanlar için; şirketten alınacak görev ve izin belgesi, referans mektubu, son 3 aylık maaş bordrosu, şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve resmi gazetedeki kuruluş ilanı fotokopileri.

12) Staj yapan öğrencilerimiz için staj belgesi

13 )Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

14) Sabıka kaydı

16) Aile nüfus kayıt örneği

17) Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopileri

18) Varsa diğer ülkelerin vize fotokopileri

19) Anne-baba veya eş nüfus cüzdanı fotokopisi

20) Masrafları karşılayacak kişinin banka referans mektubunun aslı

21) Masrafları karşılayacak kişinin en az 2-3 aylık banka hesap hareketleri her sayfa kaşeli ve imzalı

22) Masrafları karşılayan kişi 1. dereceden bir yakınınız değilse, tüm masrafları ve yaşam giderlerinizi karşılayacağını kabul ve taahhüt ettiğini belirten yazı

23) Masrafları karşılayan kişi çalışan ise; görev belgesi, maaş bordrosu. Masrafları karşılayan kişi şirket sahibi ise; vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi, oda kayıt belgesi, imza sirküsü, ticaret sicil gazetesi kuruluş ilanı fotokopisi, bilanço gerekir.

25) Varsa tapu, araş ruhsat fotokopileri

26) Malvarlığınızı göstereceğinize inandığınız belgeler (Araba Ruhsatı fotokopisi, Hisse Senedi )

 

VİZE MALİYETLERİ: DS 160 vize formu oldurulduktan sonra $160 M1 vize ücreti ödenir. Sevis formu doldurulduktan sonra $200 Sevis Bedeli Amerikan devletine ödenir. Formlar, Yurtdisi Egitim Agentamiz tarafından doldurulacaktır.

TSA: M1 vizesi olumlu sonuçlanan öğrencinin Amerika’da uçuş yapabilmesi için TSA ( Transportation Security Administration ) yapması ve Amerikan devletine $130 ödeme yapması gerekmektedir. http://www.FlightSchoolCandidates.gov adresinden iletilecek talimatlara göre online form doldurulmalıdır. Daha sonra okulun onayı ile TSA’den gelen maile istinaden $130 ödeme yapılmaktadır. TSA basvurusuna Vize alindiktan sonra baslanmasi faydalidir.