ArayınBiz Arayalım

İsrail Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

İsrail: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsrail Vizesi Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • İsrail Vize Başvuru Formu
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı
  • Finansal Durumu Gösteren Belgeler
  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu
  • İsrail Ziyaretçi Vize Talep Dilekçesi

Kişi çalışan ise;

Başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, antetli kağıda; başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

  1. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerli pasaport
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. İki adet 5 x 5 cm ebatlarında güncel fotoğraf
  4. Şirket tarafından antetli kağıda konsolosluğa hitaben yazılmış izin yazısı, kaşeli ve imzalı yazı.
  5. Güncel tarihli şirket evrakları. Faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirkülerinin fotokopisi.
  6. Maaş bordrosu dökümü. Son 3 aylık dönemi gösteren, ıslak imzalı ve kaşeli olmak üzere.
  7. Son 3 aylık güncel banka hesap özeti. En az 4000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte.

Kişi Şirket Sahibi ise;

Şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

  1. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerli pasaport.
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. İki adet beyaz fon üzerine 5×5 cm ebatlarına güncel biyometrik fotoğraf.
  4. Vize talebi için dilekçe. Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa kaşeli ve ıslak imzalı olarak yazılan dilekçe.
  5. Güncel tarihli olan firma belgeleri. Faaliyeti gösteren belge, imza sirküsü, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi.
  6. Bankadan hesap özet. Son 3 aylık ve 4000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile birlikte banka hesabı.

Kişi devlet memuru ise;

  1. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerli pasaport
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. İki adet 5×5 cm ölçülerinde biyometrik arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  4. Vize başvuru dilekçesi. Konsolosluğa bizzat yazılmış ve ıslak imzalı
  5. Çalışma belgesi ve resmi izin yazısı. Çalıştığı kurumdan alınacak, imzalı ve mühürlü, çalışma ve izin tarihlerini içeren yazı.
  6. Son 3 ayı gösteren en az 4000 TL bakiyeli banka hesap dökümü. Kaşeli, imzalı ve imza sirküleri ile birlikte.
  7. Görev kimlik kartı fotokopisi.
  8. Son aylık maaş bordrosu. Islak imzalı ve mühürlü.

Kişi Avukat – Doktor – Eczacı – Mühendis ise;

  1. Seyahat sonrası en az 1 yıl geçerli pasaport
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. İki adet 5×5 ebatlarında biyometrik arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  4. Kurum yazısı. Kişi bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe metnini orijinal belge olarak temin etmesi gereklidir.
  5. Banka hesap dökümü. Başvuru sahibi işverense şirket banka hesabını, çalışansa kendi banka hesap dökümünü paylaşmalıdır. Son 3 aylık finansal durumu gösteren ve en az 5000 TL bakiyesi olan banka hesap dökümü, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte.
  6. Son 3 aylık maaş bordrosu. Islak imza ve kaşeli.
  7. Güncel tarihli kurum evrakları. Faaliyet belgesi, vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri fotokopisi.
  8. Uçak ve otel rezervasyonu

Kişi Öğrenci İse;

Seyahatine sponsor olan ebeveyninden, seyahatin detaylarını ve seyahatin tüm masraflarının karşılandığına dair bir dilekçe sunulmalıdır. Öğrenciye sponsor olan ebeveynin iş evrakları ve ekonomik durumu da dilekçeye eklenmelidir.

  1. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerli olan pasaport.
  2. Kimlik fotokopisi ve vukuatlı olmak üzere nüfus kayıt örneği. Adres ve aile bilgilerini içeren.
  3. İki adet 5×5 ebatlarında araka fonu beyaz biyometrik güncel fotoğraf.
  4. Orijinal, güncel öğrenci belgesi.
  5. Muvafakatname. Başvuru sahibi eğer 18 yaşından küçükse annesinin ve babasının imzasının bulunduğu noter onaylı, orijinal belge.

Kişi Emekli ise;

  1. En az 1 yıl geçerli olan pasaport
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi. Adres ve aile bilgilerini içeren.
  3. İki adet 5×5 ölçülerinde arkası beyaz fonlu fotoğraf.
  4. Vize talep dilekçesi. Şahsen konsolosluğa hitaben yazılmış ve ıslak imzalı.
  5. Banka hesap özeti. Son 3 aylık emeklilik maaşının ödendiğini gösterecek şekilde en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte orijinal ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  6. Emekli kartının fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli olduğunuzu gösteren belge.

İsrail Turistik Vize müracaatında bulunan kişi adına; varsa Türkiye veya Avrupa’da gayrimenkullerinin belgelerinin (tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, vb.) fotokopileri.

Kişi Ev Hanımı ise;

Başvuru sahibine seyahat masrafları için eşi sponsor oluyorsa, seyahat planını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı İsrail Turistik Vize Talep Dilekçesi’ne ek olarak sponsor kişinin mali ve mesleki evrakları da birlikte sunulmalıdır.

  1. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerli pasaport.
  2. İki adet 5×5 ebatlarında biyometrik arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Aile ve adres bilgilerini içeren.
  4. Vize talep dilekçisi. Şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış, ıslak imzalı.
  5. Banka hesap özeti. Son 3 aylık en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile birlikte.
  6. Ev hanımlarına sponsor olacak kişilerin hazırlaması gereken evraklar

Kişi Devlet Memuru İse;

  1. Çalıştığı kurumdan gelir belgesi. Kurumdaki görevini belirten kimlik kartı, son 3 aylık maaş bordrosu.

Kişi emekli ise;

  1. Kişinin emekliliğini gösteren belge ve kart. SGK’dan alınan emeklilik belgesi.
  2. Son 3 aylık banka hesap dökümü ve en az 4000 TL bakiyeli olan kaşeli ve imzalı, banka imza sirküsü ile birlikte.

Kişi SSK’lı ise;

  1. Vize talep dilekçesi. Konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor olunacağına istinaden ve yakınlık durumunu belirten dilekçe.
  2. Güncel şirket evrakları. Faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopileri.
  3. SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  4. Maaş bordrosu. Son 3 ayı gösteren, ıslak imzalı ve kaşeli olmak üzere.
  5. Banka hesap özeti. En son 3 aylık dökümü gösteren, en az 4000 TL mevduatı bulunan, kaşeli ve ıslak imzalı aynı zamanda banka imza sirküleri ile birlikte hesap özeti.

Kişi şirket sahibi ise;

  1. Vize talep dilekçesi. Firmanın antetli olan kağıdına, konsolosluğa istinaden yazılmış, sponsor olunacağına istinaden ve yakınlık durumu belirtilmiş, imza ve kaşeli dilekçe.
  2. Güncel şirket evrakları. Faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi
  3. Banka hesap dökümü. Son 3 ayı gösteren, en az 4000 TL mevduatı bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte hesap özeti.
  4. SGK hizmet dökümü.

Detaylı Bilgi İçin; 0544 243 243 9 – 0212 243 243 9