İngiltere Turistik Vize Başvurusu

İngiltere Turistik Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

İngiltere; Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İngiltere Turist Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3,5 x 4,5 cm ebadında, 2 adet vesikalık fotoğrafınız (Arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.)
  • İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret edecekseniz, ziyaret edeceğiniz kişiden alınmış davet mektubu ve sözkonusu kişiye ait pasaport, vize, oturma izni fotokopileri
  • İngiltere’de bulunan akrabanızı ziyaret için gidecekseniz, akrabanızdan alınmış davet mektubu ve söz konusu kişiye ait pasaport, vize, oturma izni fotokopileri ayrıca akrabanızın maddi durumunu gösteren belgeler
  • İngiltere’de konaklayacağınız yerin adresini gösterir belge (otel rezervasyonu veya İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret için gidecekseniz o kişinin adresini gösteren elektrik, gaz, su, telefon faturalarından en az bir tanesi)
  • Uçak bilet rezervasyonu
  • Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı

İngiltere’de kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;

– Banka cüzdanlarının/hesap ekstrelerinin aslı ve fotokopisi (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmelidir)

– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

– Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi

– Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evraklarının (faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası) fotokopisi

  • Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup
  • Erkek başvuru sahiplerinin askerlik durumunu gösterir belge
  • 18 yaşın altında olup anne, baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için nüfus idaresinden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, ayrıca anne ve babadan alınmış noter onaylı muvaffakatname
Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım